Almával töltött liba recept

Almával töltött liba
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

160 perc

Megnézték:
3458

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Magyar hiedelem, hogy aki Márton éjszakáján álmodik, boldog lesz. Viszont aki spicces lesz a bortól Márton-napján, az a következo évben megmenekül a gyomorfájástól és a fejfájástól. Minden esetre ezen a napon ludat illik enni, mert, aki Márton-napján nem eszik libát, az majd egész évben éhezik!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 db konyhakész fiatal liba (3 kg)
  • 30 dkg savanykás alma
  • 10 dkg rozskenyér
  • 1 marék üröm
  • 2 evőkanál mag nélküli mazsola
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál cukor
  • 1.25 dl húsleves
  • 2 evőkanál liszt
  • só, bors

Elkészítés

Mossuk meg a libát, és dörzsöljük be kívül-belül sóval. Mossuk meg az almát, hámozzuk meg, vágjuk nyolc részre, és távolítsuk el a magházát. Melegítsük elő a sütőt. Pirítsuk meg a kenyeret, majd reszeljük le. Keverjük össze az ürömmel, a mazsolával, a cukorral, és a savanykás almával.

Töltsük meg a keverékkel a libát, és a hasüreg nyílását varrjuk be. Tegyük keresztebe a szárnyakat, a combokat rögzítsük a testhez. Öntsünk egy tepsibe kb. másfél liter vizet, és toljuk be a tepsit a sütő legalsó szintjére. Tegyük a libát a középső szintre helyezett rácsra, és süssük egy óra hosszat, majd fordítsuk meg, és süssük még 1.5-2 órán át. A bőrét többször szurkáljuk meg. Nem sokkal a sütés vége előtt kenjük meg sós vízzel. Távolítsuk el a cérnát a sültből.

A pecsenyeléhez öntsük hozzá a húslevest, majd kevés liszttel sűrítsük be. Tálaljuk külön a libasült mellé.


Almával töltött liba

Almával töltött liba

Magyar hiedelem, hogy aki Márton éjszakáján álmodik, boldog lesz. Viszont aki spicces lesz a bortól Márton-napján, az a következo évben megmenekül a gyomorfájástól…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés