Articsóka tejföllel recept

Articsóka tejföllel
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
elvis

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
355

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Bár Magyarországon nehezen beszerezhető, akinek sikerül, próbálja ki – megéri! Különleges előétel vagy könnyű vacsora készíthető az alábbi módon.

2 személyre

  • 2 db friss articsóka
  • 1 doboz tejföl
  • friss zöldfűszer
  • paprikapor
  • só, bors

Elkészítés

Az articsóka tetejéből vágjunk le egy éles késsel egy kb. 1,5-2 cm-es részt – ezek a sziromvégek kemények, ehetetlenek. Így láthatóvá válik a virág belseje. Tegyük fel főni forrásban lévő, enyhén sós vízbe. A közepes fejek kb. 30 perc alatt megpuhulnak. Vegyük ki, és egy kiskanállal kaparjuk ki a virág közepét – ez egy szúrós, szénára emlékeztető, ehetetlen rész. Az így megmaradt szirmok körben (és néha a szár felső része is) már igazi csemege.

A kikapart belsejébe fűszeres tejfölt öntök, így tálalom – melegen. A tejfölhöz ízlés szerint keverhetünk zöldfűszereket, egy kis paprikát, sót és borsot.

Elfogyasztani a következőképpen lehet: A szirmokat kívülről elkezdem lefejteni, minden szirmot belemártok a tejfölbe és csak a szirom puha, alsó részét harapom le. A többi eldobható. Így haladok a virág közepe felé, ahol a szirmok egyre vékonyodnak és egyre nagyobb részük puha, ehető.

A végén megmarad a szár és a lényeg: az igazán finom középső rész (ezen ültek a szirmok). Ezt már késsel és villával is el lehet fogyasztani. Jó étvágyat.


Articsóka tejföllel recepthez kapcsolódó receptek

Articsóka tejföllel

Articsóka tejföllel

Bár Magyarországon nehezen beszerezhető, akinek sikerül, próbálja ki – megéri! Különleges előétel vagy könnyű vacsora készíthető az alábbi módon.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés