Az egyik legfinomabb főételről ... bakonyi karajszeletről. Karajszeletek sok-sok finomsággal ... szalonnával, hagymával, zöldpaprikával, paradicsommal, gombával, tejföllel ... kell ennél több!? ;) Érdemes elkészíteni aki szereti az ízletes, szaftos karajszeleteket. Kihagyhatatlan!
Elkészítés:
1. A paradicsomot, zöldpaprikát és a gombát felvágjuk. A szalonnát nagyobb, a hagymát pedig kisebb darabokra felkockázzuk.
2. Karajt szeletekre felvágjuk, megmossuk, kicsit kiklopfoljuk, majd megsózzuk.
3. A szalonnát zsírjára kisütjük, majd egy tányérra kiszedjük.
4. A hússzeleteket beleforgatjuk a lisztbe, és a szalonna visszamaradt zsírjában hirtelen mindkét oldalát pár perc alatt megsütjük.
5. Utána a felszeletelt gombát megpirítjuk (ha szükséges teszünk hozzá zsírt), majd ezt is kiszedjük egy tányérra.
6. Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzá adjuk a felvágott paprikát és paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és meghintjük fűszerpaprikával, majd rátesszük a hússzeleteket, és annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje.
7. Lefedjük az edényt, időközönként megkeverjük és, ha szükséges öntünk hozzá vizet. Kb. 1 órát főzzük, amíg a hús meg nem puhul.
8. Közben kifőzzük a tésztát.
9. Ha megpuhult a hús kivesszük egy tányérra. Lisztet a tejföllel kikeverjük, és a forró szaftból 1-2 merőkanálnyit alaposan hozzákeverünk, majd vissza öntjük a szafthoz (behabarjuk).
10. Vissza tesszük a húst, és hozzáadjuk a megpirított gombát és a zsírjára sült szalonnát. Össze keverjük, majd még egy-két percig főzzük, és már kész is van.