Banánkenyér recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Megnézték: |
Süti őzgerincformában
A recept hozzávalói ( személyre)
- 18 dkg Rama
- 3 db tojás
- 17 dkg barna cukor
- 11 dkg cukor
- 30 dkg sütőporos liszt
- 0.5 kiskanál sütőpor
- 0.5 kiskanál őrölt fahéj
- 3 db banán
- 7.5 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál kakaópor
Elkészítés
A Ramát a tojással és a kétféle cukorral elektromos keverővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a fahéjat, majd a krumplinyomóval áttört banánt is.
Az apró darabokra tört csokoládét megforgatjuk a kakaóporban, a felesleget lerázzuk róla, majd hozzáforgatjuk a masszához. (A kakaóra azért van szükség, hogy a csokidarabok a sütésnél ne süllyedjenek a sütemény aljára.)
A tésztát sütőpapírral kibélelt kenyérformába öntjük, és 170 °C-ra előmelegített sütőben 65-75 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.