Banántorta recept

Banántorta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
1191

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Csábító látvány, csábító íz

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

10 szelethez:

  • 10 dkg cukor + a tetejére
  • 2 evőkaná liszt
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 0.25 kiskanál só
  • 7.5 dl tej
  • 4 db tojássárgája
  • 1 rúd vanília
  • 5.5 dkg rama
  • 1 evőkanál barna rum
  • olaj a formába
  • 7 db banán
  • tejszínhab és csokiforgács a díszítéshez

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 6 dkg apróra tört étcsokoládé
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál cukor
  • 0.25 kiskanál sütőpor
  • 0.25 kiskanál só
  • 11.5 dkg rama
  • 2 evőkanál narancslé
  • 0.5 kiskanál vaníliakivonat

Elkészítés

A cukrot, a lisztet, a kukoricakeményítőt és a sót összevegyítjük, majd összekeverjük a tejjel és a tojássárgájával. Hozzáadjuk a kipergetett vaníliát és a vaníliarudat, és közepes lángon 7-8 perc alatt besűrítjük.

A tűzről levéve hozzáadjuk a Ramát és a rumot, és simára keverjük. Eltávolítjuk belőle a vaníliarudat, majd műanyag fóliával letakarva legalább 4 órán át hűlni hagyjuk.

A tésztához az első 7 hozzávalót keverőgéppel összedolgozzuk, majd egy nagyobb edénybe helyezzük. A narancslét elkeverjük 1 evőkanál jeges vízzel és a vaníliakivonattal, majd a masszához adjuk, és tésztává gyúrjuk. (Ha túl száraz, adhatunk még hozzá jeges vizet.)

A tésztából labdát formázunk, majd koronggá lapítjuk, és műanyag fóliába csomagolva legalább 2 órára a hűtőbe tesszük.

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tésztát két sütőpapír között kinyújtjuk, majd az alsó papír segítségével egy vékonyan kiolajozott quiche-formába borítjuk. A formába nyomkodjuk, a kilógó részeket levágjuk, majd néhány helyen villával megszurkáljuk, és 10 percre a hűtőbe tesszük.

A tészta tetejére sütőpapírt fektetünk, nehezéknek babot szórunk rá, és 20 percig sütjük. A nehezéket eltávolítva további 10 percig sütjük, majd rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Ekkor rákanalazzuk a töltelék felét, majd koncentrikus körökben elrendezzük rajta a karikára vágott banán felét. Beborítjuk a töltelék másik felével, majd a maradék banánnal, és 1 órára betesszük a hűtőbe.

A tortát tálalás előtt megszórjuk cukorral és brülé fáklyával karamellizáljuk, vagy tejszínhabot kanalazunk rá és megszórjuk csokoládéforgáccsal.


Banántorta recepthez kapcsolódó receptek

Banántorta

Banántorta

Csábító látvány, csábító íz

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés