Barackos-cseresznyés pite recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 90 perc
Megnézték: |
Színes-illatos gyümölcspite
- 7 dkg egész pirított mandula
- 15 dkg liszt
- 0.25 kiskanál só
- 11.5 dkg puha vaj
- 4 dkg porcukor
- 1 db tojás
A töltelékhez:
- 6 dkg mandulapaszta
- 6 evőkanál cukor
- 3.5 evőkanál puha vaj
- 1 db tojás
- 3 evőkanál liszt
- 65 dkg kajszibarack
- 20 szem cseresznye
Elkészítés
A mandulát megőröljük, és összekeverjük a liszttel és a sóval. A vajat a porcukorral robotgéppel kikeverjük, majd összedolgozzuk a tojással és a mandulás liszttel.
A tésztát labdává gyúrjuk, majd kilapítjuk, és fóliába tekerve legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
A tésztát kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy 22 cm-es kivehető aljú piteformát úgy, hogy az oldalaira is jusson. Villával megszurkáljuk, és legalább 2 órára a hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a mandulapasztát robotgép segítségével 4 evőkanál cukorral addig keverjük, míg homokszerűen finom darát nem kapunk, majd hozzáadjuk a vajat, és simára keverjük. Ezután hozzádolgozzuk a tojást, majd a lisztet, és a tésztára simítjuk.
A félbevágott kajszibarackokat a gömbölyű felükkel felfelé a töltelékre rendezzük, a félbevágott cseresznyéket a barackok közé tesszük, majd megszórjuk a maradék cukorral, és 175 C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
A hőmérsékletet lejjebb vesszük 160 C-ra, és a tortát további 30 perc alatt készre sütjük. A formában legalább 1 órán keresztül hűlni hagyjuk, majd langyosan tálaljuk.