Barackos tortácska recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 45 perc
Megnézték: |
Mini méret, maxi élvezet
- 2 db kajszibarack
- 10 dkg liszt
- 1.5 kiskanál sütőpor
- 0.25 kiskanál nagy szemű só
- 6 evőkanál puha vaj
- 7 dkg cukor
- 1 db tojás
- 1 kiskanál reszelt citromhéj
- 1 kiskanál vaníliakivonat
- 0.8 dl tej
- étolaj
- 2 evőkanál nyers nádcukor
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A kajszibarackot 0,5 cm-es szeletekre vágjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval.
Robotgéppel habosra keverjük a vajat a cukorral, hozzáadjuk a tojást, a citromhéjat és a vaníliát, és alaposan elkeverjük.
A lisztet és a tejet felváltva több részletben a vajas keverékhez adjuk, és alacsony fokozaton eldolgozzuk.
Kiolajozunk egy muffinformát, és a mélyedésekben elosztjuk a tésztát. (Habzsák segítségével könnyebben dolgozunk.) Barackszeleteket teszünk rá, megszórjuk a nádcukorral, és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). 5 perc után kivesszük a formából, és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
(Muffinforma helyett kis tortaformákban is elkészíthetjük, a tésztát ilyenkor habzsákból a formákba nyomjuk, majd ugyanúgy járunk el, mint a muffinforma esetében.)