Batyus farkassügér recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Mivel a farkassügérnek már önmagában is jellegzetes íze van, nem érdemes túlfűszerezni vagy egyéb ízfokozókat használni az elkészítésekor. Sikerült halat kapnom, kicsit autóznom kell, hogy hozzá jussak az efféle finomságokhoz.
- 2 db 30 dkg-os farkassügér
- 1 evőkanál durva tengeri só
- kevés őrölt bors
- 2 ág rozmaring, és kakukkfű
- pár levél bazsalikom
- 1 evőkanál vágott petrezselyem
- 1 db édeskömény zöldjével
- 0.5 db pirospaprika palermo
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl olívaolaj
- 1 db biocitrom
- 6 db keményhúsú édes apró paradicsom
- Alufólia akkora, hogy a halakat be tudjuk jól csomagolni
Elkészítés
A halat megtisztítjuk a pikkelyektől, jól megmossuk, és mindkét oldalát beirdaljuk. Egy sütőtepsibe alufóliát teszünk, és erre helyezzük a halat (halakat). Durva tengeri sóval megszórjuk, a belsejét is, majd frissen őrölt borssal ízesítjük. A citromot jól megmossuk, felkarikázzuk, és a hasüregbe teszünk belőle. A paprikát karikázzuk fel, az édesköményt csíkokra vágjuk, és a hal köré tegyük. A paradicsomokat vágjuk félbe, és azt is tegyük köré. Az olívaolajat zúzott fokhagymával keverjük össze, majd az aprított petrezselymet is adjuk hozzá. Ezután a friss zöld fűszerekkel, rozmaringgal, kakukkfűvel, bazsalikommal szórjuk meg a halakat. Öntözzük meg a fűszeres olívaolajjal. A halat egyenként jól csomagoljuk be, majd légkeveréses sütőben 180 fokon süssük omlósra őket. 30 perc kb.
Batyus farkassügér recepthez kapcsolódó receptek
Batyus farkassügér
Hozzászólások a(z) Batyus farkassügér recepthez




