Bazsalikomos kukoricakenyér recept

Bazsalikomos kukoricakenyér

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

75 perc

Megnézték:
2227

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 3.2 dl kefir
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál frissen aprított bazsalikom
  • 30 dkg kukoricadara
  • 15 dkg liszt
  • 12.5 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kiskanál só
  • 12.5 dkg Rama + a sütőformába
  • 20 dkg főtt kukorica

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A kefirt összekeverjük a tojással és a bazsalikommal.

A kukoricadarát összekeverjük a liszttel, a cukorral, a sütőporral és a sóval, majd hozzáadjuk a Ramát, és rúdmixerrel alaposan összedolgozzuk.

Ezután alacsonyabb fordulatszámon hozzádolgozzuk a főtt kukoricát is, majd hozzákeverjük a tojásos kefirt.

A masszát egy Ramával kikent 22x22 cm-es sütőformába kanalazzuk, és 45-50 perc alatt aranybarnára sütjük. Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.

A receptet beküldte: Mészáros Viktória, Budapest


Bazsalikomos kukoricakenyér recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Bazsalikomos kukoricakenyér recepthez

zsuzsika - 2012. július 12.
nagyon finom lehet, kiprobalom, de tobb mint valoszinu nem teszek fott kukoricat bele :) nem vagyok barat a kukoricaval
thumb
Receptvarázs - 2012. január 23.
Kedves Angéla, bármilyen gépet - amivel lehet tésztát keverni - használhatsz a rúdmixer helyett.
GyAngéla - 2012. január 23.
Nagyon szeretném megcsinálni,de nincs rúdmixerem. Mit használhatnék helyette? Köszi