Birsalmamousse

Birsalmamousse

Édes semmittevés - hozzá egy kis nyalánkság, ez a birsalma mousse!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg birsalma
  • 20 dkg barna cukor
  • 1 db citrom leve
  • 4 dl tejszín
  • 0.6 dl rum
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A birsalmákat meghámozzuk, kimagozzuk, és vízben puhára főzzük. Hozzáadjuk a barna cukrot és a citromlét, és kb. 5 percig forraljuk. A tűzről levéve teljesen kihűtjük. (Ha szükséges, botmixerrel pürésítjük.)

A tejszínt a rummal lágy habbá verjük, majd az almamasszát óvatosan hozzákeverjük.

Poharakba töltjük, és néhány órára hűtőbe tesszük.