Boros-mustáros sertésszelet recept

Boros-mustáros sertésszelet
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
2129

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Be kéne vágódni? Van egy ötletünk, hogyan!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 60 dkg sertésszűz
  • 3 evőkanál dijoni mustár
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 db narancs leve
  • 2 dl víz
  • 1 evőkanál frissen aprított petrezselyem

Elkészítés

A húst érmékre vágjuk, megsózzuk, és megkenjük a mustárral. A felhevített olajban aranybarnára sütjük (3-5 perc), majd a serpenyőből kivéve melegen tartjuk.

A serpenyőben éppen csak annyi olajat hagyunk, hogy az alján bevonatot képezzen, felhevítjük, és az apróra vágott hagymát 5-6 percig dinszteljük benne.

Ezután hozzáadjuk a lisztet, állandó kevergetés mellett 2 percig pirítjuk, majd hozzáöntjük a bort, a narancslét és a vizet, 5-10 perc alatt beforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük.

A mártáshoz hozzáadjuk a húst és a petrezselymet, és összemelegítjük. Krumplipürével kitűnő.


Boros-mustáros sertésszelet recepthez kapcsolódó receptek

Boros-mustáros sertésszelet

Boros-mustáros sertésszelet

Be kéne vágódni? Van egy ötletünk, hogyan!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés