Borscs recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 70 perc
Megnézték: |
Orosz céklaleves, húsban gazdag!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 4 dkg vaj
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg cékla
- 0.5 db zeller
- 3 db paradicsom
- 1 csipet cukor
- só
- 1.5 liter húsalaplé
- 40 dkg burgonya
- 40 dkg káposzta
- 50 dkg főtt marhahús
- 2 evőkanál fehérborecet
- 2 evőkanál frissen aprított petrezselyem
- 2 dl tejföl
Elkészítés
A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és lassú tűzön 5 percig pároljuk.
Hozzáadjuk a felkockázott céklát, az apróra vágott zellert, a meghámozott, kimagozott és apróra vágott paradicsom felét, a cukrot és egy csipet sót, felöntjük 2 dl alaplével, majd fedő alatt közepes lángon fél órán át főzzük.
Ezalatt a cikkekre vágott krumplit és a legyalult káposztát a maradék alaplében puhára főzzük, ügyelve arra, hogy ne főzzük túl.
Hozzáadjuk a maradék paradicsomot, a felkockázott marhahúst és a céklás keveréket, és 10 percig forraljuk.
Hozzákeverjük az ecetet, ízlés szerint sózzuk, majd megszórjuk a petrezselyemmel. Tálaláskor a levest tányérokba merjük, és a tetejére tejfölt kanalazunk.