Burgonya saláta recept

Burgonya saláta
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Dittke

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1976

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gyerekkorom kedvence, rántott és sülthúsokhoz, halakhoz kiváló köret! Ha előző nap készítjük el, még finomabb! Télen mirelit paprikával készítem. A mélyhűtött paprikát hidegvíz alatt leöblítem, így enged annyit, hogy szépen fel lehet szeletelni. Még jobb is a mirelit, mert több levet enged, és így szaftosabb lesz!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg közepes burgonya
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 4 evőkanál ecet
  • 2 db nagy pritamin paprika
  • 2 evőkanál olívaolaj vagy napraforgó olaj
  • 1 db közepes fej vöröshagyma

Elkészítés

A burgonyát héjában megfőzzük, hűtjük. A hagymát és a paprikát nagyon vékonyra felszeleteljük, lesózzuk (bátran lehet sózni, mert a krumpli igényli) hagyjuk állni a sóban, így ereszt egy kis levet.

Erre tegyük a cukrot és az ecetet. Keverjük össze, picit hagyjuk állni. Közben a burgonyát megpucoljuk, felkarikázzuk és belekeverjük a paprikás hagymát, végül meglocsoljuk az olajjal. Hűtjük.


Burgonya saláta recepthez kapcsolódó receptek

Burgonya saláta

Burgonya saláta

Gyerekkorom kedvence, rántott és sülthúsokhoz, halakhoz kiváló köret! Ha előző nap készítjük el, még finomabb! Télen mirelit paprikával készítem. A mélyhűtött…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés