Burgonyasaláta borsmustárral és kapribogyóval

Burgonyasaláta borsmustárral és kapribogyóval
4 személyre

  • 80 dkg burgonya (lisztes húsú)
  • 15 dkg borsmustár (rukola)
  • 2 db lilahagyma
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 5 dkg zöld olajbogyó
  • 2 evőkanál sherryecet
  • 5 dkg kapribogyó (sós lében eltett)
  • 1 kiskanál dijoni mustár
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • frissen őrölt fekete bors
  • 5 dkg fekete olajbogyó
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A burgonyát megmossuk, és bő, lobogó vízben 20-25 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízbe áztatjuk, és megvárjuk, amíg teljesen kihűl. Ezután meghámozzuk, és kockákra vágjuk.

A borsmustárt megmossuk, szárait eltávolítjuk, a leveleit szárazra rázogatjuk, majd csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A paradicsomokat megmossuk és félbevágjuk, az olajbogyókat kimagozzuk. Valamennyi hozzávalót egy nagy tálba tesszük.

A sherryecetet, a kapribogyó levéből 1-2 evőkanálnyit, a mustárt, az olajat, a sót és a borsot habverővel addig keverjük, amíg kissé besűrűsödik. A salátára öntjük, és óvatosan összeforgatjuk vele.

A burgonyasalátát lefedjük, és 30 percre hideg helyre tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Sózzuk, borsozzuk, és sherryecetet adunk hozzá. A kapribogyókat félbevágjuk, ezekkel díszítjük a salátát. Grillezett húshoz vagy halhoz kínáljuk.