Capri saláta recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 15 perc
Megnézték: |
Színtiszta olasz - öt perc alatt a tányéron van!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 1 marék friss bazsalikom
- 1 kg paradicsom
- 45 dkg mozzarella
- 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
- tengeri só
- frissen őrölt bors
Elkészítés
A bazsalikomleveleket alaposan megmossuk és megszárítjuk. A paradicsomot és a mozzarellát ½ cm vastag szeletekre vágjuk, majd a bazsalikomlevelekkel felváltva kör alakban elrendezzük egy tálon (úgy, hogy a szeletek kissé fedjék egymást).
Megöntözzük az olajjal, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. (Bazsalikom helyett rucolát is használhatunk: a rucolát ¼ kiskanál szárított oregánóval együtt még az olaj előtt a saláta tetejére szórjuk.)
Capri saláta
Színtiszta olasz - öt perc alatt a tányéron van!