Capri saláta recept

Capri saláta
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

15 perc

Megnézték:
2648

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Színtiszta olasz - öt perc alatt a tányéron van!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 marék friss bazsalikom
  • 1 kg paradicsom
  • 45 dkg mozzarella
  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

A bazsalikomleveleket alaposan megmossuk és megszárítjuk. A paradicsomot és a mozzarellát ½ cm vastag szeletekre vágjuk, majd a bazsalikomlevelekkel felváltva kör alakban elrendezzük egy tálon (úgy, hogy a szeletek kissé fedjék egymást).

Megöntözzük az olajjal, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. (Bazsalikom helyett rucolát is használhatunk: a rucolát ¼ kiskanál szárított oregánóval együtt még az olaj előtt a saláta tetejére szórjuk.)


Capri saláta

Capri saláta

Színtiszta olasz - öt perc alatt a tányéron van!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés