Ciprusi sertésnyárs mentás-uborkás joghurttal recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Ciprusi rablóhús recept
- 1 kg sertéslapocka
- só, bors (ízlés szerint)
- 4 db újhagyma
- 1 kis csokor petrezselyem
- 4 db pita
A páchoz:
- 2.5 dl vörösbor
- 2 kiskanál szárított oregánó
- 2 kiskanál őrölt római kömény
- 2 kiskanál nagy szemű só
- 1 kiskanál szárított kakukkfű
- 0.5 kiskanál őrölt fahéj
- 6 gerezd zúzott fokhagyma
A joghurthoz:
- 1 db közepes uborka
- 3.75 dl joghurt
- 2 evőkanál szezámolaj (vagy olívaolaj)
- 1 kis csokor menta
- 2 gerezd fokhagyma
- nagy szemű só
Elkészítés
A pác hozzávalóit összekeverjük, és a 1,5 cm-es kockákra vágott húst szobahőmérsékleten 2 órán át pácoljuk benne (vagy 1 éjszakára a hűtőbe tesszük).
A joghurthoz a meghámozott és kimagozott uborkát apróra vágjuk, hozzáadjuk a joghurtot, az olajat, az apróra vágott mentát és fokhagymát, és ízlés szerint sózzuk.
A sütőt grillfokozaton előmelegítjük. A húsról leöntjük a pácot és félretesszük, a húskockákat 4 nyársra húzzuk, sózzuk, borsozzuk, és egy alufóliával kibélelt tepsibe rendezzük. (Ha fanyársat használunk, ne látszódjon ki a nyárs vége, mert megég.)
A tepsit a sütő középső rácsára tesszük. A pácot felforraljuk, időnként meglocsoljuk vele a nyársakat, és 20-25 perc alatt készre sütjük. (Grillserpenyőben is elkészíthetjük.)
Megszórjuk a vékonyra szelt újhagymával és a felaprított petrezselyemmel, és meleg pitával, valamint a joghurttal tálaljuk.