Citromos madártej recept

Citromos madártej
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
604

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ebből egy lavórnyi is elfogy!

6 személyre

  • 2.5 dl tejszín
  • 1.25 dl tej
  • 6 db tojássárgája
  • 6.5 dkg cukor
  • 3 evőkanál citromlé
  • 2 kiskanál reszelt citromhéj
  • 6 szelet papírvékony citromkarika
  • 5 dkg málna

A habcsókhoz:

  • vaj a formákba
  • 4 db tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 13 dkg cukor + a formákba

Elkészítés

A tejszínt és a tejet éppen csak felforraljuk. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd lassanként hozzáadjuk a tejszínes tejet, és kis lángon 3 perc alatt kissé besűrítjük (annyira, hogy egy kanál hátát bevonja). Ezután hozzáadjuk a citromlét és a citromhéjat, és teljesen kihűtjük.

Közben a sütőt előmelegítjük 175 ºC-ra. Alaposan kivajazunk 6 szufléformát, megszórjuk cukorral, és egy tepsibe rendezzük őket.

A tojásfehérjét egy csipet sóval lágy habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, míg kemény, fényes habot nem kapunk. A formákba kanalazzuk, 15 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A madártejet 6 tálkába merjük, a habcsókokat késsel körbevágva, az aljukkal felfelé a madártejre helyezzük, és citromkarikákkal és málnaszemekkel díszítve tálaljuk.


Citromos madártej recepthez kapcsolódó receptek

Citromos madártej

Citromos madártej

Ebből egy lavórnyi is elfogy!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés