Csirkemájas padlizsántekercs polentával recept

Csirkemájas padlizsántekercs polentával

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1204

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A szaftos csirkemájas padlizsántekercs és a kissé pirosra sütött polenta nagyon jól kiegészítik egymást. Remek ebéd lehet belőle!

2 személyre

  • 1 db padlizsán
  • 1 csomag bacon
  • 4 db csirkemáj (5 db)
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 ek liszt (kisebb)
  • 10 dkg sajt
  • olaj
  • őrölt bors
  • majoranna

A polenta hozzávalói

  • 2.5 dl tej
  • 2.5 dl víz
  • 15 dkg kukoricaliszt
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg reszelt sajt
  • őrölt bors

Elkészítés

A padlizsánt vékonyra leszeleteljük, a csirkemájakat félbevágjuk.

Egy teflon serpenyőbe 1 ek olajat öntünk, majd a felszeletelt padlizsán mindkét oldalát pirosra sütjük. (Pár perc alatt.) Ezután tálcára szedjük és kihűtjük, majd sózzuk és megszórjuk őrölt borssal. (A sózással óvatosan!)

A félbevágott csirkemájakat enyhén besózzuk, megszórjuk ízlés szerint őrölt borssal és majorannával.

Egy szelet bacont lefektetünk, majd ráhelyezünk egy szelet elősütött padlizsánt, végül pedig ráteszünk egy fél befűszerezett csirkemájat. Ezután feltekerjük, majd egy kiolajozott tepsiben egymás mellé helyezzük a tekercseket.

A tejfölt simára keverjük a liszttel, majd egyenletesen a tepsiben lévő tekercsek tetejére öntjük. Ezután alufóliával lefedjük, majd a sütőbe tesszük.

Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten kb. 25 percig lefedve pároljuk, majd a fóliát levesszük, és reszelt sajttal megszórjuk. Ezután visszatesszük a sütőbe és szép pirosra sütjük.

A tejet és a vizet egy edénybe öntjük, majd elkezdjük melegíteni. Amikor már jól felmelegedett, állandó keverés mellett hozzáadjuk a kukoricalisztet. Kevergetve addig főzzük, míg teljesen besűrűsödik. Ekkor hozzákeverjük a vajat, majd a reszelt sajtot is. Pár percig még kevergetve főzzük.

Egy tálcát vékonyan lekenünk olajjal, majd ráöntjük a masszát, és egyenletesen elsimítjuk. Ezután teljesen kihűtjük. A teljesen kihűlt polentából ízlés szerinti kiszúróval korongokat szaggatunk. Egy teflon serpenyőbe egy-két kanál olajat hevítünk, majd a kiszaggatott korongok mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

Tálaláskor a csirkemájas padlizsántekercseket a pirosra sült polentával kínáljuk.


Csirkemájas padlizsántekercs polentával recepthez kapcsolódó receptek

Csirkemájas padlizsántekercs polentával

Csirkemájas padlizsántekercs polentával

A szaftos csirkemájas padlizsántekercs és a kissé pirosra sütött polenta nagyon jól kiegészítik egymást. Remek ebéd lehet belőle!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés