Csokifelfújt recept

Csokifelfújt
4 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

55 perc

Megnézték:
2972

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Bűnözzünk egy kicsit!

4 személyre

  • 18 dkg étcsokoládé
  • 18 dkg vaj + a formába
  • 4 db tojás
  • 10 dkg cukor, + 3 evőkanál
  • 5 dkg mandulaliszt
  • 3 evőkanál liszt + a formákba

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A csokoládét apró darabokra törjük, és a vajjal együtt lassú tűzön megolvasztjuk, majd félretesszük. A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját 10 dkg cukorral krémesre keverjük. Hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét és a kétféle lisztet, és összedolgozzuk.

A tojásfehérjét laza habbá verjük, majd hozzáadunk 3 evőkanál cukrot, és tovább habosítjuk. A habot beleforgatjuk a csokoládés masszába, majd 4-6 kivajazott, kilisztezett szufléformába kanalazzuk. Ezután a formákat 2 órára hűtőbe tesszük, sütés előtt szobahőmérsékletűre melegítjük.

A formákat nagyobb sütőedénybe állítjuk, kb. ¾-ig felöntjük vízzel, majd a sütőbe helyezzük, és 25 percig sütjük. Akkor jó, ha a szélei már megsültek, de a közepe még lágy. Sűrűre forralt tejszínnel tálalhatjuk.


Csokifelfújt

Csokifelfújt

Bűnözzünk egy kicsit!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés