Csokis isler recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Nagyon csokis isler recept!
A recept hozzávalói ( személyre)
Hozzávalók 4-6 darabhoz:
- 28 dkg liszt
- 14 dkg cukor
- 28 dkg vaj
- 12 dkg őrölt dió
- 0.5 kiskanál fahéj
- 0.5 db citrom reszelt héja
- 12 dkg málnalekvár
A mázhoz:
- 3 dkg vaj
- 7 dkg méz
- 1 kiskanál vaníliakivonat
- 8 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A lisztet összedolgozzuk a cukorral, a vajjal, a dióval, a fahéjjal és a citromhéjjal. A tésztából labdát formázunk, és műanyag fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve 0,5 cm vastagra nyújtjuk, és 6 cm-es szaggatóval karikákat vágunk belőle.
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A karikákat sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, és 12-14 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor kihűltek, málnalekvárral kettesével összeragasztjuk őket.
A mázhoz a vajat a mézzel, a vaníliával és az apró darabokra tört csokoládéval lassú tűzön felolvasztjuk.
Amikor már kissé kihűlt, de még folyós állagú, meglocsoljuk vele a lekváros korongok tetejét.