Csokis Panettone recept

Csokis Panettone
3.5 10

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
2066

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez egy olasz édesség, amelyet most készítettem el először, nagyon finom lett.

7 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 dkg élesztő
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 50 dkg finomliszt
  • csipet só
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojássárgája
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 dkg margarin a forma kikenéséhez

A tetejére:

  • 5 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

Az élesztőt 1 dl tejbe morzsoljuk, amelybe 1-1 kiskanál cukrot és lisztet szórunk. Meleg helyen 10-15 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálban sóval, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral összeforgatjuk. Ezután a tejes élesztővel a maradék cukorral, a tojások sárgájával és margarinnal dagasztani kezdjük. Közben apránként belegyúrjuk a maradék langyos tejet is. Letakarva meleg helyen bő 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

Ezután meglisztezett gyúrólapra borítjuk, finoman átgyúrjuk, közben a az apróra vágott csokit beledagasztjuk. Mivel nincs panettone formám, egy lábast vajaztam jól ki. Ebben még egy órát kelesztjük, majd a tetejét kereszt alakban bevágjuk, és előmelegített sütőben, az alsó rácson nagy lánggal légkeveréses sütőben 190 fokon 10 percig sütjük.

Ezután a sütés erősségét mérsékeljük, és közepes lánggal 170 fokon kb. még 40 percen át tovább sütjük. Ekkor a tetejüket bevágás mentén olvasztott magarinba teszünk vaníliás cukrot, gazdagon megkenjük, és kb. 15 percre visszatoljuk a sütőbe. El lehet készíteni úgy is, hogy cukrozott gyümölcsdarabkákat teszünk bele.


Csokis Panettone recepthez kapcsolódó receptek

Csokis Panettone

Csokis Panettone

Ez egy olasz édesség, amelyet most készítettem el először, nagyon finom lett.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Csokis Panettone recepthez

thumb
iván - 2011. december 03.
jól néz ki...
Micuka - 2011. november 28.
Voltam Olaszországban többször is, bizonyitom, hogy az olaszok egyik kedvenc sütije. Ez jó recept, itthon is ki lehet probálni ötletes, ha nincs tortasütő, edényben is megsüthető.
thumb
marcello - 2011. november 28.
Wow, gyerekkorom ízei! Karácsony előtt mindig kaptunk egy olasz cégtől panettone-t, ami teli volt mindenféle kandírozott gyümölccsel is. Ki fogom próbálni a recept alapján!