Csokivulkán avagy coulant au chocolat recept
Beküldő: elvis Nehézség: Elkészítési idő: 15 perc
Megnézték: |
Ez az a desszert, amit mindig szerettél volna otthon is elkészíteni, de sosem sikerült... eddig!
- 60 g étcsokoladé
- 1 db egész tojás
- 1 db tojássárgája
- 30 g vaj
- 30 g porcukor
- 15 g liszt
Elkészítés
A csokoládét vízfürdő fölött a vajjal összeolvasztom, egy szilikon spatulával elkeverem. Leveszem a gőzről, belekeverem a porcukrot, ha elkevertem, hozzáadom az egész tojást, ha ezt is elkevertem, hozzáadom a tojássárgáját, végül beleszitálom a lisztet.
Kivajazott, kilisztezett formákba töltöm (a felső peremig legalább 1 cm-t hagyva), és 180 fokos sütőben 8 percet sütöm.
Ha kész, kiveszem, pár percet pihentetem, majd tányérokra borítom. Legjobb azonnal fogyasztani. Jól illik hozzá az eper, a málna, a friss menta vagy a fagylalt.
Csokivulkán avagy coulant au chocolat recepthez kapcsolódó receptek
Csokivulkán avagy coulant au chocolat
Ez az a desszert, amit mindig szerettél volna otthon is elkészíteni, de sosem sikerült... eddig!