Csokivulkán avagy coulant au chocolat

Csokivulkán avagy coulant au chocolat

Ez az a desszert, amit mindig szerettél volna otthon is elkészíteni, de sosem sikerült... eddig!

2 személyre

  • 60 g étcsokoladé
  • 1 db egész tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 30 g vaj
  • 30 g porcukor
  • 15 g liszt
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A csokoládét vízfürdő fölött a vajjal összeolvasztom, egy szilikon spatulával elkeverem. Leveszem a gőzről, belekeverem a porcukrot, ha elkevertem, hozzáadom az egész tojást, ha ezt is elkevertem, hozzáadom a tojássárgáját, végül beleszitálom a lisztet.

Kivajazott, kilisztezett formákba töltöm (a felső peremig legalább 1 cm-t hagyva), és 180 fokos sütőben 8 percet sütöm.

Ha kész, kiveszem, pár percet pihentetem, majd tányérokra borítom. Legjobb azonnal fogyasztani. Jól illik hozzá az eper, a málna, a friss menta vagy a fagylalt.