Édesburgonyás minimuffin recept

Édesburgonyás minimuffin

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
639

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Édesburgonyás minimuffin recept - Egy egészséges és könnyű állagú muffin, a tetején ropogós morzsával.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 54 darabhoz:

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 10 dkg cukor vagy 15 dkg eritritol
  • 10 dkg barna cukor
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 1 kiskanál őrölt szegfűbors
  • 0.5 kiskanál só
  • 0.25 kiskanál szódabikarbóna
  • 2 db felvert tojás
  • 25 dkg pürésített édesburgonya
  • 1 dl víz
  • 4 evőkanál repceolaj
  • 3 evőkanál cukrozatlan almapüré

A morzsához:

  • 2 evőkanál süteménypor
  • 2 evőkanál instant zabpehely
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 dkg hideg vaj
  • 1 evőkanál finomra aprított kandírozott gyömbér

Elkészítés

Az első kilenc hozzávalót összekeverjük egy nagy tálban. Egy másik edényben összedolgozzuk a tojást, az édesburgonyát, a vizet, az olajat és az almapürét, majd az első tál tartalmát lazán belekeverjük.

A mini muffinformákat befújjuk főzőspray-vel, vagy muffinpapírral kibéleljük, majd kétharmadig töltjük az elkészült masszával. A morzsához összekeverjük a süteményport, a zabpelyhet és cukrot, majd simára keverjük benne a vajat, és hozzáadjuk a gyömbért. Végül ráhintjük a muffinok tetejére.

180 °C-on 10-12 percig sütjük (akkor van készen, ha a közepébe szúrt fogpiszkálóra már nem ragad rá a tészta). Mielőtt sütőrácsra helyeznénk az elkészült sütit, 5 percig a tepsiben hűlni hagyjuk.

Tápértékadatok
Adagonként 51 kalória, 1 g zsír (telített zsír nyomokban), 8 mg koleszterin, 45 mg nátrium, 9 g szénhidrát, nyomokban rost, 1 g fehérje.

Édesburgonyás minimuffin recepthez kapcsolódó receptek

Édesburgonyás minimuffin

Édesburgonyás minimuffin

Édesburgonyás minimuffin recept - Egy egészséges és könnyű állagú muffin, a tetején ropogós morzsával.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés