Egyszerű kefíres fánkocskák recept
Beküldő: Andi Nehézség: Elkészítési idő: 25 perc
Megnézték: |
Ennél a fánknál egyszerűbb talán nem is létezik. Öt perc amíg kimérjük és összekeverjük az alapanyagokat, ezután pedig már csak sütni kell. Ez egyfajta villámédesség, hisz nem kell pihentetni, keleszteni.
- 20 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 1 csipet só
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 csapott evőkanál cukor
- 2 db közepes tojás
- 15 dkg kefir
- 3 dl olaj a sütéshez
Elkészítés
A lisztet egy tálba mérjük, majd beleszórjuk a sütőport, a sót, a cukrokat.
Egy másik tálban a tojásokat simára keverjük a kefírrel.
A két részt jól összeforgatjuk.
Olajat forrósítunk, majd egy teáskanál segítségével kis fánkokat szaggatunk bele. Érdemes először olajba mártani a kanalat, majd minden fánk után tisztára törölni, mert ekkor válik le róla könnyen a tészta.
A fánkocskák közepes lángon szépen megsülnek, maguktól meg is fordulnak.
Konyhai papírtörlőre szedjük és hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Porcukorral bőségesen meghintve kínáljuk.