Epres-sajtos pizza

Epres-sajtos pizza

Az olaszok egyik nagy kedvence az édes, gyümölcsös pizza. Szeremcsére az én receptem is csodásan sikerült.

2 személyre

  • 1 csomag gyorsélesztő
  • 30 dkg liszt
  • 2 ek olívaolaj
  • langyos víz (amennyi szükséges egy könnyű pizzatésztához)
  • 20 dkg camembert sajt
  • 15 dkg eper
  • 5 dkg tört mogyoró vagy dió
  • extra szűz olívaolaj a kenéshez
  • 1 db nagyobb idared alma hámozva
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A tésztát bedagasztjuk a hozzávalókból, kelesztjük, majd közben felszeleteljük az almát és az epret is. A sajtot szintén szeletekre vágjuk. Ahogy a tésztánk megkelt, kisebb korongot formázunk belőle. Most csak egynek a hozzávalóját készítettem el.

A tésztát megkenjük olajjal, kirakjuk almával, sajttal, majd eperrel, és meszórjuk tört mogyoróval. A széleit megkenjük olajjal, és forró sütőben 10 perc alatt szép pirosra sütjük.

Ha kihűlt, cukorral megszórva kínáljuk.