Fahéjas csokimousse cseresznyeszósszal recept

Fahéjas csokimousse cseresznyeszósszal
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

10 perc

Megnézték:
1922

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ki tud nemet mondani? -Erre senki, de nem is kell!

2 személyre

  • 25 dkg cseresznye
  • 4 evőkanál cseresznyelekvár
  • 1 dl cseresznyelé

A mousse-hoz:

  • 3 dl tejszín
  • 0.5 evőkanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítés

Összekeverjük a kimagozott cseresznyét, a lekvárt és a cseresznyelét, és folyamatosan kevergetve kb. 10 percen át forraljuk. Ha besűrűsödött, levesszük a tűzről és hagyjuk teljesen kihűlni.

Ezalatt a tejszínt habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a fahéjat, a kakaóport és a cukrot.

A cseresznyeszószból egy pohár aljára kanalazunk egy keveset, ráteszünk egy adag fahéjas-kakaós tejszínhabot, majd a tetejére újabb adag cseresznyeszószt merünk.


Fahéjas csokimousse cseresznyeszósszal

Fahéjas csokimousse cseresznyeszósszal

Ki tud nemet mondani? -Erre senki, de nem is kell!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés