Farkassügér kínai módra recept

Farkassügér kínai módra

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2063

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a kíméletesen párolt és fokhagymával, gyömbérrel és szójaszósszal ízesített különleges ázsiai fogás nemcsak egészséges, de nagyon finom is.

4 személyre

  • 1 db egész farkassügér kibelezve (kb. 1 kg)
  • 1 kb. 5 cm-es gyömbérgyökér
  • 4 szál újhagyma
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál növényi olaj

Elkészítés

A halat megtisztítjuk, megmossuk, kívül-belül egy kis sóval bedörzsöljük, 10 percre félretesszük.

A gyömbért megtisztítjuk és finomra lereszeljük, az újhagymát 7–8 cm-es csíkokra vágjuk és félretesszük. Egy tálkában összekeverjük a szójaszószt és a szezámolajat.

Egy gőzölőbetétes nagy fazékba 6–8 cm magasan vizet töltünk és felforraljuk.

A halat megmossuk és szárazra töröljük. Hőálló tányérra tesszük, megszórjuk a gyömbérrel, és a tányért a gőzölőbetétre állítjuk. A víz nem érhet fel a tányérig. A fazekat lefedjük, és mérsékelt hőfokon gőzöljük a halat 15–20 percig, ill. amíg meg nem puhul és omlós nem lesz. Arra azonban ügyeljünk, hogy ne essen szét.

Közben a fokhagymagerezdeket megtisztítjuk és nagyon vékony szeletekre vágjuk.

Kis serpenyőben felforrósítjuk a növényi olajat, és a fokhagymát magas hőfokon, állandó keverés mellett kissé megpirítjuk.

A halat tálra tesszük, és megszórjuk az újhagymával és a pirított fokhagymával. Ráöntjük a szójaszószos szezámolajat és azonnal tálaljuk.

Tipp:

TÁLALÁSI JAVASLAT: Ehhez az ázsiai fogáshoz jól illik a fehér rizs, amelyet megfőzhetünk, mialatt a hal párolódik. Tálalhatjuk szezámmaggal és egy kis apróra összevágott piros csili paprikával megszórt rizstésztával körítve is. Köretként adhatunk mellé wokban sült zöldségeket, pl. póréhagymát sárgarépával is. MÁS VÁLTOZATOK: Ez a recept elkészíthető foltos tőkehalból, makrélából és tengeri vagy hegyi pisztrángból is. Ízletes a finom húsú vörös lepényhalból készült változat is. A felhasznált halak párolásánál vegyük figyelembe, hogy a húsuk nem egyformán kemény.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 372 kcal/1562 kJ energia, 2 g szénhidrát,50 g fehérje, 18 g zsír (ebből 2 g telített zsírsav), vitaminok: B-vitaminok


Farkassügér kínai módra

Farkassügér kínai módra

Ez a kíméletesen párolt és fokhagymával, gyömbérrel és szójaszósszal ízesített különleges ázsiai fogás nemcsak egészséges, de nagyon finom…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés