Fehér csokis krémsajtos mousse

Fehér csokis krémsajtos mousse
4 személyre

  • 5.5 dkg puha krémsajt
  • 1 rúd vanília
  • 0.6 dl tejszín
  • 3 db tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 5 dkg cukor
  • 22 dkg fehér csokoládé
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A krémsajtot és a vanília kikapart belsejét robotgéppel simára keverjük, majd a tejszínnel 2 perc alatt habosra verjük.

A tojásfehérjét a sóval félig felverjük, majd a cukrot fokozatosan hozzáadva kemény habbá verjük.

Az apróra tört csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, 5 percig hűlni hagyjuk, majd a tejszínes krémsajthoz keverjük.

Óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot, majd habzsákból poharakba vagy kis tálkákba töltjük. Tálalás előtt legalább 2 órára behűtjük.