Fehér vörösáfonyás kenyér recept

Fehér vörösáfonyás kenyér
0.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
807

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon jó kis teasüti, ha van maradék tojásfehérje, erre felhasználhatjuk.

4 személyre

  • 5 db tojásfehérje
  • 7 dkg cukor
  • 3 dkg darált mandula
  • 3 dkg aszalt vörös áfonya
  • pici rum
  • vaníliás cukor (ízlés szerint)
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • ét tortabevonó massza

Elkészítés

Egy őzgerinc formát kikenünk vajjal, és belisztezzük.

A tojásfehérjéket a cukorral habosra verjük, majd a hozzávalókat óvatosan belekeverjük. Az őzgerincformát megtöltjük a masszával, és elsimítjuk a tetejét spatulával. Előmelegített sütőben, ami 180 fokos, betesszük, és 160 fokon készre sütjük. Kb. 20 perc. Ha kész kihűtjük, és gőz felett olvasztott csokival bevonjuk. Lehűtjük, és szeletelve kínáljuk.

Tárolás: Dobozba zárva 1hétig is eláll.


Fehér vörösáfonyás kenyér recepthez kapcsolódó receptek

Fehér vörösáfonyás kenyér

Fehér vörösáfonyás kenyér

Nagyon jó kis teasüti, ha van maradék tojásfehérje, erre felhasználhatjuk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés