Görög - olasz házasság, jól sikerült frigy, ez a görögös pizza
A pizzatésztához a cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt (kb. 10 perc). A joghurtot összekeverjük az olajjal.
A lisztet egy edénybe szitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd az élesztős és a joghurtos keveréket, és tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát enyhén belisztezett felületen átgyúrjuk, majd meleg helyen letakarva legalább 1 órán át kelesztjük, míg a duplájára nem dagad. Ekkor két részre osztjuk, és belisztezett felületen kerek pizzalapokat nyújtunk belőle.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A felforrósított olajhoz hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a citromhéjat és a megtisztított spenótot, és 2-3 percig pároljuk, míg a spenót kissé össze nem esik.
A pizzalapok tetejét vékonyan megkenjük olajjal, 3 percre a sütőbe tesszük őket, majd kivesszük és megszórjuk a mozzarellával. Rákanalazzuk a spenótot, az apróra vágott fetát és a karikára vágott hagymát, majd 3-4 percre ismét visszatesszük a sütőbe.
A félbevágott citromokat is a sütőbe tesszük, és addig sütjük, míg enyhén meg nem pirulnak. Tálaláskor a pizza mellé tesszük őket.