Folyós csokis süti

Folyós csokis süti

Kinetikus élmény, és egyben frenetikus is!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 12 dkg étcsokoládé
  • 12 dkg vaj + a formákba
  • 2 db tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt + a formákba
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 230 °C-ra. Kivajazunk és kilisztezünk 4 szufléformát, majd ezt még egyszer megismételjük.

A csokoládét a vajjal vízgőz felett majdnem teljesen megolvasztjuk. A tojásokat összekeverjük a tojássárgájával és a cukorral, hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, majd gyorsan hozzákeverjük a lisztet is.

A tésztát a formákba kanalazzuk, és sütőben 6-7 percig sütjük. (A közepének folyósnak kell maradnia, de a széleknek át kell sülnie.) A formákat fejjel lefelé egy tányérra fordítjuk, 10 másodpercig így hagyjuk, majd a süteményt egy határozott ütéssel a tányérra borítjuk.