Friss gombaleves

Friss gombaleves

A friss gomba rengeteg vitamint, nyomelemet tartalmaz, bátran együk, készítsünk belőle levest, vagy pörköltet, kitünően fűszerezhető citromfüvel, rozmaringgal, kaporral, petrezselyemmel.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 0.5 kg csiperkegomba
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 db kis fehérrépa
  • 1 db sárgarépa
  • őrölt bors
  • citromfű
  • petrezselyem
  • liszt
  • tejföl
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A zöldséget meghámozzuk, karikára vágjuk, a gombát felszeleteljük, a hagymát szintén karikára vágjuk. Az olajban megdinszteljük a póréhagymát, majd a gombát a zöldségekkel együtt, felüntjük vizzel, ami épphogy ellepi, füszereket beleszórva főzzük meg. Behabarjuk, majd galuskát is szaggathatunk bele, azzal főzzük még tovább, de dúsíthatjuk rizzsel is.