Fügés-sajtos hússzeletek - tepsis hús recept

Fügés-sajtos hússzeletek - tepsis hús

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
1562

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A sertéskaraj szeletek közé pakoltam az előzőleg fehérborban áztatott fügét, majd a sütés vége felé alaposan megszórtam reszelt sajttal. A végeredmény pedig nagyon finom.

4 személyre

  • 8 szelet sertéskaraj
  • 1 csomag aszalt füge
  • 3 dl fehérbor
  • 10 dkg sajt
  • őrölt fehérbors
  • szerecsendió
  • majoranna
  • kakukkfű
  • margarin

Elkészítés

Az aszalt fügét szeleteljük fel, majd öntsük rá a bort és hagyjuk 1-2 órán át állni, hogy jól magába szívja. Ezután tegyük bele egy szűrőbe, és hagyjuk hogy jól lecsepegjen.

A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal. Ezután egy teflon serpenyőbe, 1-2 ek olajon süssük elő mindkét oldalát.

Egy tepsit alaposan kenjünk ki margarinnal, majd helyezzünk rá 4 szelet húst. Ezután ízlés szerint szórjuk meg szerecsendióval, majorannával, és kakukkfűvel.

Ezután a fűszerezett hússzeletek tetejére tegyük rá a fügét. Végül fedjük be a maradék hússzeletekkel, és a tetejét szintén fűszerezzük meg.(azért óvatosan bánjunk a fűszerekkel, nehogy elnyomják a füge ízét)

A maradék bort, öntsük a hússzeletek alá, majd a tepsit fedjük le alufóliával.

Melegítsük elő a sütőt, majd helyezzük be a tepsit, és közepes hőmérsékleten pároljuk puhára a húst. (én légkeverésnél 150 fokon, 45 percig pároltam)

Amikor a hús készre párolódott, vegyük le az alufóliát, majd ízlés szerint szórjuk meg a hússzeleteket reszelt sajttal. Ezután tegyük vissza a sütőbe, és süssük szép pirosra.

Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk mellé krumplipürét, vagy éppen párolt rizst.


Fügés-sajtos hússzeletek - tepsis hús recepthez kapcsolódó receptek

Fügés-sajtos hússzeletek - tepsis hús

Fügés-sajtos hússzeletek - tepsis hús

A sertéskaraj szeletek közé pakoltam az előzőleg fehérborban áztatott fügét, majd a sütés vége felé alaposan megszórtam reszelt sajttal. A végeredmény pedig nagyon finom.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés