Fűszeres búbospecsenye tarjából - tepsis tarja recept

Fűszeres búbospecsenye tarjából - tepsis tarja
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
14654

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Hidegen, melegen egyaránt finom, egyszerű, kiadós étel. Köretet különösebben nem kíván, amennyiben párolt, karamellezett őszi gyümölcsökkel vagy roppanósra sült vegyes zöldségcsíkokkal tálaljuk.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A hús pácolásához és sütéséhez:

  • 12 szelet tarja csont nélkül (120 dkg)
  • 4 gerezd préselt fokhagyma
  • 2 teáskanál só mentes sertés fűszerkeverék /Ízes Múlt/
  • 1 csipet őrölt bors és kömény
  • 1 mokkáskanál chili krém
  • 6 evőkanál étolaj
  • 1 dl félszáraz fehérbor

Töltelékhez:

  • 8 db zsemle
  • 8 dl tej
  • 2 teáskanál vegeta
  • 3 db tojás
  • 1 db nagy fej vöröshagyma
  • 1 db sárgarépa finomra reszelve
  • 0.5 db biocitrom héja lereszelve
  • 2 gerezd préselt fokhagyma
  • őrölt bors
  • szerecsendió reszelék
  • 0.5 csokor vágott petrezselyem
  • 1 evőkanál aprított friss snidling

Tetejére:

  • 5 dkg reszelt Trappista
  • 5 dkg reszelt Karaván sajt

Elkészítés

A szárazra törölgetett tarjákat alaposan bemártogatjuk a fűszerekkel elkevert olajba. Pár órára vagy akár éjszakára a hűtőben tartjuk, többször átforgatjuk, így a húst mindenhol jól átjárja a pácolaj és ízes lesz.

A vegetát a tejbe keverjük, beleáztatjuk a zsemléket, 10 perc múlva alaposan kinyomkodjuk, mélyebb tálba tesszük, ráütjük a tojásokat, összeállítjuk. A hússzeleteket kivesszük a pácból, kellően besózzuk. A sütőt 200 fokra felmelegítjük.

Az ízes pácolaj felét tepsibe öntjük, egymás mellé beleigazítjuk a húsokat. Húsz percre a forró sütőbe helyezzük. A maradék pácolajat serpenyőbe öntjük, megfuttatjuk benne az apróra vágott vöröshagymát, rátesszük a reszelt répát, az áttört fokhagymát, citromhéjat, hozzáadjuk a tojásos zsemlét, átkeverjük, pár percig sütjük, amíg lazán összeáll.

Levesszük a hőről. Őrölt fűszerekkel, vágott petrezselyemmel, snidlinggel ízesítjük. Megkóstoljuk és szükség szerint még kevés sót keverünk a masszába. Az egyik oldalukon előbb párolódó, majd pirosra sült tarjákat megfordítjuk, búbokká formálva elosztjuk rajtuk a zsemlés tölteléket, aláöntjük a fehérbort, visszatoljuk a sütőbe. A hőmérsékletet 170 fokra csökkentjük, 30 percig sütjük, kivesszük a tepsit. A búbokra halmozzuk a reszelt sajtot, még 10 percre visszatoljuk a sütőbe. Légkeverésnél már elzárjuk a hőt, így is ráolvad a sajt.

Párolt, karamellezett őszi gyümölcsökkel vagy roppanósra sült vegyes zöldségcsíkokkal tálaljuk. Félszáraz fehérbor kívánkozik mellé.

Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta


Fűszeres búbospecsenye tarjából - tepsis tarja recepthez kapcsolódó receptek

Fűszeres búbospecsenye tarjából - tepsis tarja

Fűszeres búbospecsenye tarjából - tepsis tarja

Hidegen, melegen egyaránt finom, egyszerű, kiadós étel. Köretet különösebben nem kíván, amennyiben párolt, karamellezett őszi gyümölcsökkel vagy roppanósra sült vegyes zöldségcsíkokkal tálaljuk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés