Gesztenyefelfújt

Gesztenyefelfújt

Az ehető gesztenye a szelídgesztenyefa gyümölcse, amelynek semmi köze a vadgesztenyéhez. A télen az utcán árult sült gesztenye is szelídgesztenye.

4 személyre

  • 25 dkg gesztenye
  • 1.25 dl tej
  • 3 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 1 evőkanál maraschino vagy rum
  • 2 dl tejszín ízlés szerint
  • vaj a sütőformához
  • porcukor
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A tetejükön vágjuk be a gesztenyéket éles késsel keresztalakban. Süssük a sütőben 20 percig. Hagyjuk kissé kihűlni,majd hámozzuk meg.

Tegyük a gesztenyét egy lábasba, és öntsük rá a tejet. Főzzük alacsony hőfokon puhára (kb. 30 perc). Szitán törjük át.

Válasszuk el a tojás sárgáját és fehérjét. A vajat keverjük ki habosra. Adjuk hozzá a cukrot, a tojássárgáját, a gesztenyepürét és a maraschinót. Kézi mixer vagy konyhai robotgép habverőjével keverjük 5 percig.

Verjünk kemény habot a tojásfehérjékből, és keverjük óvatosan a gesztenyés masszához. Kenjünk ki egy felfújtformát. Töltsük bele a felfújtat, és süssük a sütőben 50 percig. Hintsük meg porcukorral. Verjük a tejszínt kemény habbá, és tálaljuk a felfújthoz.