Gombás pappardelle

Gombás pappardelle

Nincs ellentmondás - könnyű, de tápláló

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 45 dkg gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 0.25 kiskanál őrölt bors
  • 2.5 dl zöldségalaplé
  • 35 dkg pappardelle tészta
  • 2 evőkanál frissen aprított petrezselyem
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A felaprított gombát és fokhagymát olajon közepes lángon 5-8 percig pirítjuk, majd félretesszük és melegen tartjuk.

A tejfölt a liszttel és a paprikával elkeverjük, majd hozzáadjuk a borsot és az alaplét. Folyamatosan kevergetve 1 percig forraljuk, majd elkeverjük a gombával, és melegen tartjuk.

A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük, majd a gombás szószt a tetejére kanalazzuk, és megszórjuk friss petrezselyemmel.