Gombás penne

Gombás penne

Húsmentes nap ízletes, szaftos ebédjeként aznap kétféleképpen készítettem, mivel több volt a gomba a tervezettnél, és így szerencsére el is fogyott ebédre, vacsorára. Színes, paprikás-gombás penne néven a másikat is feltöltöttem.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 25 dkg tollhegytészta
  • 1 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál omegaolaj vagy olívaolaj
  • 1 db nagyobb fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg fehér és barna csiperkegomba vegyesen
  • 2 dl tejszín
  • 0.5 db citrom
  • csipetnyi őrölt citrombors
  • 1 mokkáskanál majoránna (elmaradhat)
  • 1 db mokkacukor
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Olajos, sós vízben al dente főzzük a pennét, leszűrjük. Közben felszeleteljük a gombát és a hagymát. Csomómentesen elkészítjük a liszttel a tejszínes habarást. Széles, mélyebb serpenyőbe öntött forró olajon üvegesre futtatjuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát, paprikakrémet, belepréseljük a fokhagymát. Enyhén megsózzuk, állandóan kevergetve zsírjára pirítjuk. Felöntjük a tejszínnel, borssal, majoránnával, cukorral ízesítjük, 1 perc alatt összeforraljuk, ráfacsarjuk a citrom levét. Tálalásnál a forró tészta tetejére halmozzuk. Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta