Gombás tészta

Gombás tészta

Ebben a gombás tészta receptben egyedül a szárított gomba áztatására kell hosszabb időt szánni.

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A hozzávalók

  • 250 g orsótészta
  • 1 doboz rókagomba Erdészné gombája közül
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 ek tejföl
  • bors
  • 2 ek olaj
  • petrezselyemzöld ízlés szerint
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A gombát előírás szerint beáztatjuk, majd leszűrjük és felaprítjuk. A tésztát forró sós vízben kifőzzük.

Olajat hevítünk, ebben a zúzott fokhagymát kissé átfuttatjuk, rárakjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, majd 5 percig fedő alatt pároljuk. Ezután hozzáadjuk a tejfölt és még egyeszer átforraljuk. Végül összekeverjük a tésztával és a felaprított petrezsemlyemzölddel.