Gombával töltött csirkecomb recept

Gombával töltött csirkecomb
3.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

110 perc

Megnézték:
3187

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gombával töltött csirkecomb recept

8 személyre

  • 2 evőkanál citromhéj
  • 1 evőkanál őrölt zsálya
  • 1 evőkanál só
  • 1.5 kiskanál frissen őrölt bors
  • 0.5 evőkanál olívaolaj + az edénybe
  • 8 db csirkecomb (egészben)
  • 2 evőkanál vaj
  • 22 dkg csiperke
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 35 dkg bagett
  • 2 db sárgarépa
  • 2.5 dl csirkealaplé
  • 4 dkg pirított dió
  • 3 evőkanál frissen aprított petrezselyem

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A citromhéj felét összekeverjük a zsályával, a sóval, a borssal és az olajjal, majd a keverék háromnegyedével bedörzsöljük a csirkecombokat, és egy vékonyan kiolajozott hőálló edénybe rendezzük őket.

A vajat felforrósítjuk, a szeletekre vágott gombát és a vékonyan felszeletelt fokhagymát 3-5 percig pároljuk benne, majd hozzákeverjük a maradék zsályás keveréket, és egy nagyobb edénybe tesszük.

Hozzáadjuk az apró darabokra vágott bagettet és a durvára reszelt répát, majd meglocsoljuk az alaplével, és óvatosan összeforgatjuk.

A tölteléket a combok bőre alá töltjük, majd a húst alufóliával letakarva 40-50 perc alatt teljesen átsütjük (35 perc elteltével az alufóliát eltávolítjuk).

Közben a maradék citromhéjat összekeverjük az apróra vágott dióval és a petrezselyemmel, és tálalás előtt megszórjuk vele a csirkecombokat.


Gombával töltött csirkecomb recepthez kapcsolódó receptek

Gombával töltött csirkecomb

Gombával töltött csirkecomb

Gombával töltött csirkecomb recept

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés