Gyors rizspuding recept

Gyors rizspuding
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
1082

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mindenkinek a figyelmébe ajánlom ezt a rendkívül egyszerűen elkészíthető, krémes állagú rizspudingot. Jól lehűtve isteni finom. Egyik kedvencem lett, és ráadásul a tetejét úgy variálhatod, ahogy akarod: megszórhatod fahéjjal, kakaóporral, reszelt fehér csokoládéval, telerakhatod gyümölcsökkel!

5 személyre

  • 2 csomag vanília ízű főző pudingpor
  • 6 dl tej
  • 7 evőkanál kristálycukor
  • 2 db tojássárgája
  • 2 dl habtejszín (cukrászhab)
  • 8 marék puffasztott rizs

A tetejére:

  • szilvalekvár (folyósabb)
  • 3 dl habtejszín (cukrászhab)
  • csokoládé (reszelt)
  • őszibarack kompót

Elkészítés

1. Az 1 dl tejben a pudingport, a cukrot, és a tojássárgákat csomómentesen elkeverjük.

2. Utána a maradék 5 dl tejet és a 2 dl habtejszínt egy lábosba beleöntjük és hozzákeverjük a pudingos-cukros-tojássárgás keveréket.

3. Folytonos kevergetéssel sűrű pudinggá főzzük. Félretesszük hűlni, de még forrón belekeverjük a puffasztott rizsszemeket.

4. Közben a 3 dl habtejszínt felverjük kemény habbá és csillagcsőrű habzsákba töltjük.

5. A poharakba belekanalazzuk a már kihűlt rizspudingot (ne töltsük tele!), majd mindegyikre egy evőkanál szilvalekvárt teszünk, és a habzsákba töltött habbal díszítjük. Végül pedig a habot megszórjuk reszelt csokival, és még őszibarack kompóttal is díszítjük a tetejét.


Gyors rizspuding recepthez kapcsolódó receptek

Gyors rizspuding

Gyors rizspuding

Mindenkinek a figyelmébe ajánlom ezt a rendkívül egyszerűen elkészíthető, krémes állagú rizspudingot. Jól lehűtve isteni finom. Egyik kedvencem lett, és ráadásul a tetejét úgy variálhatod, ahogy akarod: megszórhatod fahéjjal, kakaóporral,…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés