Habos epervelő tejberizs ágyon recept

Habos epervelő tejberizs ágyon
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
2828

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Üde, friss íz a tavasz első hazai gyümölcséből. A habos epervelő tejberizs ágyon recepthez felhasználhatjuk a maradék tejberizst is.

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tejberizshez:

  • 12 dkg rizottó rizs
  • 3 dl víz
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek porcukor
  • 3 dl forró tej
  • csipet só
  • 1 dkg vanillincukor
  • 1 dl habtejszínből felvert hab
  • 1 ek porcukor

Az epervelőhöz:

  • 30 dkg friss földieper
  • 10 dkg porcukor

Díszítéshez:

  • 1 dl habtejszínből felvert hab
  • 1 ek porcukor
  • 0 pár szem eper
  • 0 kevés olvasztott csokoládé

Elkészítés

A vízben félig megfőzzük a többször átmosott rizst. Hozzáadjuk a vajat, a porcukrot, a felforralt tejet és lassú tűzön, állandóan kevergetve puhára főzzük, majd kihűtjük. Az epret a porcukorral együtt a smoothie-gép nagyobbik poharába töltjük, 10 másodperc alatt pépesre mixeljük. A 2 dl tejszínt keményre verjük 2 ek porcukorral, kettéosztjuk. A felét lazán a langyos tejberizsbe forgatjuk. Két üvegtálkába vagy pohárba merjük, elosztjuk rajta az epervelőt. A maradék habot habzsákba töltjük, nagy habrózsát nyomunk az eperpép tetejére és az olvadt csokoládéba mártott eperszemmel díszítjük.

Behűtve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Habos epervelő tejberizs ágyon recepthez kapcsolódó receptek

Habos epervelő tejberizs ágyon

Habos epervelő tejberizs ágyon

Üde, friss íz a tavasz első hazai gyümölcséből. A habos epervelő tejberizs ágyon recepthez felhasználhatjuk a maradék tejberizst is.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés