Hagymás gnocchi

Hagymás gnocchi

Dödölle-e? - Nem, ez gnocchi, mégpedig isteni!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 80 dkg burgonya
  • 15 dkg hajdinaliszt
  • 1 db tojássárgája
  • 0.5 kiskanál só
  • 8 szelet bacon (vagy pancetta)
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál frissen aprított petrezselyem
  • 1 kiskanál frissen aprított rozmaring
  • 1 evőkanál pirított fenyőmag
  • tejföl (vagy lágy kecskesajt
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A krumplit sós vízben megfőzzük, jól lecsepegtetjük, majd amikor kihűlt, krumplinyomóval áttörjük. Összedolgozzuk a liszttel és a tojássárgájával, majd megsózzuk, és belisztezett felületen tésztává gyúrjuk.

A tésztát négy részre osztjuk, majd 2 cm átmérőjű hengereket sodrunk belőle, és 3-4 cm-es darabokra vágjuk. A gnocchikat forrásban lévő vízbe dobjuk, megvárjuk, míg a felszínre jönnek, és leszűrjük.

A bacont összeaprítjuk és ropogósra sütjük, majd félretesszük. A visszamaradt zsiradékon az apróra vágott hagymát és fokhagymát folyamatos kevergetés mellett néhány percig pirítjuk, majd szintén kivesszük és félretesszük.

Felforrósítjuk az olajat, a kifőtt gnocchikat aranybarnára pirítjuk benne, majd tálaláskor megszórjuk a baconnel, a kétféle hagymával, a zöld fűszerekkel és a fenyőmaggal, majd ízlés szerint tejfölt vagy lágy kecskesajtot kanalazunk rá.