Húsvéti felfújt recept

Húsvéti felfújt
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
rena4

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1366

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Húsvéti maradékokból készült könnyű felfújt.

4 személyre

  • 30 dkg répa
  • 15 dkg füstölt, főtt sonka apróra vágva
  • 1 keményre főtt tojás apróra vágva
  • 1 ek olaj + a kikenéshez
  • 3 tojás szétválasztva
  • 2 dl tejföl
  • majoranna

Elkészítés

A répát feldaraboljuk, az olajon puhára pároljuk. Sózzuk, majorannával ízesítjük, majd a tejföl hozzáadásával botmixerrel pürésítjük. Beledolgozzuk egyenként a tojássárgákat, majd a felvert tojásfehérjéket is beleforgatjuk.

Egy őzgerincformát kevés olajjal kikenünk. Az apróra vágott keménytojást egyenletesen elosztjuk az alján a sonka 1/3-ával együtt. A répás massza felét rákenjük, erre a maradék sonka következik. Végül a répás masszát kanalazzuk rá.

Forró sütőbe helyezzük és 180 fokon kb. 35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.


Húsvéti felfújt recepthez kapcsolódó receptek

Húsvéti felfújt

Húsvéti felfújt

Húsvéti maradékokból készült könnyű felfújt.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés