Huszonötös ischler

Huszonötös ischler

A hozzávalók mennyisége miatt könnyen megjegyezhető recept, ezért adtam neki a huszonötös ischler nevet. Savanykás lekvárral (málna, ribizli) az igazi, de sárgabarackkal is nagyon finom.

10 személyre

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg dió
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A tésztát összegyúrás után fél órát hűtőben pihentetem, majd kinyújtom félcentisre és kiszaggatom kb. 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval.

Közepes hőfokon (170 fok) kb. 10 percig sütöm (a tészta először feljön, majd visszatöpped a sütőben). Ha a korongocskák kihűlnek, egy-egy teáskanál lekvárral összeragasztgatom őket, végül csokimázzal megkenem a tetejüket.

Egy nap kell, hogy megpuhuljon a tészta, és omlós legyen az ischler. Az egy teáskanálnyi lekvártól nagyon puha, szinte olvad a szájban. Ha valaki nem szereti így eláztatni a tésztát, használjon kevesebb lekvárt.

Kb. 30 db sütemény lesz ebből az adagból.