Ildi kenyér recept

Ildi kenyér
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
rena4

Nehézség:

Elkészítési idő:

180 perc

Megnézték:
867

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kenyér recept Ildinek ajánlva :) Szendvicsnek is kiváló kenyér. Ne tévesszen meg senkit a megadott mértékegység!

5 személyre

  • 2.5 dkg élesztő
  • 6 tk só
  • 1 ek méz
  • 660 ml víz
  • 660 ml teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 660 ml fehér liszt
  • 1 marék szezámmag
  • 660 ml fehér liszt
  • 1 marék lenmag

Elkészítés

A vízben a mézzel eldolgozzuk az élesztőt. A lisztekkel rugalmas tésztát gyúrunk, beledolgozzuk a magokat is. Duplájára kelesztjük (hűvös időben 70 perc is lehet, ez melegben hamarabb megvan).

Átdolgozzuk, hosszúkás magasfalú tepsibe (kb.18x30 cm) rakjuk, egyenletesen szétnyomkodjuk. Újabb fél órát pihentetjük letakarva.

160 fokon, alsó-felső légkeveréssel 40 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha az alját megütögetve döng, mint az üres gumicsizma szára.


Ildi kenyér recepthez kapcsolódó receptek

Ildi kenyér

Ildi kenyér

Kenyér recept Ildinek ajánlva :) Szendvicsnek is kiváló kenyér. Ne tévesszen meg senkit a megadott mértékegység!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés