Kaffirlime-mousse recept

Kaffirlime-mousse
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Megnézték:
977

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Első randihoz, vagy aranylakodalomra!

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 evőkanál cukor
  • 4 db kaffírlime-levél
  • 1.5 kiskanál citromhéj
  • 2 dl tejszín
  • 1 db zselatinlap
  • 1 evőkanál víz
  • 0.5 evőkanál lime-lé
  • 2.5 dl joghurt

Az öntethez:

  • 1 db sárgadinnye
  • 1 evőkanál limelé
  • 2 evőkanál dinnyelikőr
  • 2 evőkanál cukor

Elkészítés

A cukrot, a lime-levelet, a citromhéjat és egy csipet sót hozzáadjuk a tejszín feléhez, lassú tűzön forralni kezdjük, majd amikor a cukor teljesen feloldódott, levesszük a tűzről, és lefedve félretesszük.

A zselatint enyhén bevizezzük, és 1 percre a limelébe tesszük. A tejszínes keveréket újból forralni kezdjük, majd amikor gyöngyözni kezd, a tűzről levéve konyhai kendőn vagy muszlinon átszűrve a zselatinhoz adjuk, és alaposan összekeverjük, hogy a zselatin teljesen feloldódjon.

Fokozatosan hozzákeverjük a joghurtot, és lefedve legalább fél órára hűtőbe tesszük. A maradék tejszínt habbá verjük, beleforgatjuk a már lehűlt krémbe, és legalább 8 órára behűtjük.

Az öntethez a kockára vágott dinnyét botmixerrel simára turmixoljuk a lime-lével és egy csipet sóval, majd konyhai kendőn egy edénybe szűrjük. (A kendőt az edény felett hagyva fél óráig hagyjuk még csepegni.)

A dinnyelikőrt a cukorral lassú tűzön forralni kezdjük, majd amikor a cukor teljesen feloldódott, hozzáadjuk az átszűrt dinnyepéphez, legalább 8 órára hűtőbe tesszük, és tálaláskor a mousse-ra öntjük.


Kaffirlime-mousse recepthez kapcsolódó receptek

Kaffirlime-mousse

Kaffirlime-mousse

Első randihoz, vagy aranylakodalomra!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés