Kétsajtos pizzafalatok

Kétsajtos pizzafalatok

A mini pizzákat jól megrakjuk paradicsomkarikákkal, a tetejükre pedig kétféle sajtot, fekete olívabogyót és friss fűszernövényeket teszünk. Igazi vendégváró falatok!

4 személyre

  • 35 dkg fehér kenyérliszt (BL 80)
  • 1 kiskanál porcukor
  • 1 tasak szárazélesztő
  • 2.25 dl langyos víz
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 35 dkg koktélparadicsom
  • 11.5 dkg reszelt ementáli sajt
  • 3 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
  • 12 db kimagozott és vékony csíkokra vágott fekete olajbogyó
  • bors ízlés szerint
  • friss oregánólevelek
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A lisztből kimérünk 11,5 dkg-ot, s egy tálban összekeverjük a cukorral és az élesztővel. Hozzáöntjük a vizet és az olívaolajat, majd jól elkeverjük. Háztartási robotgépbe tesszük, hozzáadunk a maradék lisztből 20 dekányit, és jól összedolgozzuk. Anélkül, hogy a gépet leállítanánk, evőkanalanként beleszórjuk a maradék lisztet is, és körülbelül 2 percig keverjük, amíg lágy, ruganyos masszát kapunk.

A munkalapot enyhén belisztezzük, és a tésztát simára gyúrjuk. Gömbölyűre formázzuk, tiszta konyharuhával letakarjuk, és 10 percig pihentetjük.

A sütőt 230 °C-ra előmelegítjük (gázsütőnél 8-as fokozat). Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. A nyers tésztát négyfelé osztjuk. Hármat műanyag fóliába burkolva a hűtőbe teszünk. A megmaradt tésztát 12 egyenlő részre osztjuk, és mindegyikből 4 cm átmérőjű gombócot formázunk. Ezeket elrendezzük a tepsiben, és a tenyerünkkel 7,5 cm átmérőjű korongokká lapítjuk. Olajozósprayt vagy háztartási ecsetet használva vékonyan bekenjük olívaolajjal.

A paradicsomot vékonyan felszeleteljük. Mindegyik pizzára 2-3 karikát teszünk, majd megszórjuk 1 kiskanál ementálisajttal, egy kevés parmezánnal, néhány olajbogyócsíkkal és oregánólevéllel. Ízlés szerint borsozzuk. 10 percig sütjük, amíg a sajt bugyogni kezd és a pizza pereme aranysárgára pirul. Melegen tálaljuk. Ha több pizzára van szükségünk, kisütjük a maradék tésztát is.