Kolbászos-gombás lasagne recept

Kolbászos-gombás lasagne
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1102

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Lasagne most éppen kolbásszal, gombával, és paradicsommal készült. Két személy részére, külön-külön sütve.

2 személyre

  • 2 pár debreceni (v. jó minőségű kolbász)
  • 6 db lasagne tésztalap
  • 30 dkg gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg paradicsom
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 4 evőkanál víz
  • 4 púpozott evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 30 dkg sajt
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • őrölt bors
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

A lasagne tésztát enyhén sós vízben pár perc alatt főzzük félpuhára, majd szűrjük le.

A debreceni (v. kolbász) bőrét húzzuk le, majd apróra daraboljuk fel. A gombát vágjuk fel ízlés szerint. A paradicsomot vágjuk fel kisebb kockákra. A paradicsompürét keverjük simára a vízzel. A sajtot reszeljük le. A kakukkfűágról tépkedjük le a leveleket.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a feldarabolt kolbászt, és kevergetve süssük pár percig.

Amikor már kissé megpirult, nyomjuk hozzá a fokhagymát, szórjuk rá a lecsipkedett kakukkfűleveleket, majd adjuk hozzá az ízlés szerint feldarabolt gombát. Ezután keverjük alaposan össze, majd pirítsuk kb. 5 percig.

Ezután adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, és öntsük fel a vízzel simára kevert paradicsompürével. Keverjük össze, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd pároljuk pár percig. (a fűszerezéssel vigyázzunk, mert a kolbász már ízesítve van)

Ezután adjuk hozzá a tejfölt, a mustárt, és kb. 25 dkg reszelt sajtot, majd kevergetve addig melegítsük, hogy a sajttal kellően összeolvadjon.

Egy kisebb tepsi alját locsoljunk meg egy evőkanál olívaolajjal, majd helyezzünk rá egy lasagne lapot. Ezután kanalazzunk rá a kolbászos-gombás-paradicsomos-szószos keverékből, majd fedjük be a következő tésztalappal. Ezt addig ismételjük, ameddig a tészta és a ragu el nem fogy. A tetejére mindenképpen ragu kerüljön!!!!!!

Végül a maradék reszelt sajttal szórjuk meg a tetejét.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 20 perc alatt szép pirosra.

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. Én két kisebb lábosba külön-külön állítottam össze, sütöttem készre, majd abban is tálaltam.


Kolbászos-gombás lasagne recepthez kapcsolódó receptek

Kolbászos-gombás lasagne

Kolbászos-gombás lasagne

Lasagne most éppen kolbásszal, gombával, és paradicsommal készült. Két személy részére, külön-külön sütve.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés