Korhelyleves füstölt főtt tarjával, vörösborral recept
Beküldő: Hobbychef Nehézség: Elkészítési idő: 50 perc
Megnézték: |
Bár nem korhelyeskedtem, azért ebben az őszies időben jól esik egy forró, tartalmas leves. A jövő hétre már lehűlést és havazást jósolnak, ami már a telet idézi.
- 25 dkg savanyított káposzta
- 5 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg füstölt főtt tarja
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- 2 db babérlevél
- 3 db chilipaprika
- 1 db füstölt sonkás leveskocka
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- köménymag
- 1 evőkanál liszt
- olívaolaj
- 1 dl vörösbor
- 1 dl tejföl
- olívaolaj
Elkészítés
A tarját és a szalonnát kockára, a répát karikára vágom, a hagymákat aprítom.
Egy lábasban olajon megdinsztelem a hagymákat, ráteszem a répát, majd a káposztát. Öntök rá 6 dl vizet. Beleteszem a babérlevelet, belemorzsolom a leveskockát, fűszerezem. Amikor már megpuhult a hús, beleöntöm a vörösbort, s beleszórom a lisztet. Felrottyantom.
Tálaláskor teszek rá egy kanál tejfölt és chilit.
Korhelyleves füstölt főtt tarjával, vörösborral recepthez kapcsolódó receptek
Korhelyleves füstölt főtt tarjával, vörösborral
Bár nem korhelyeskedtem, azért ebben az őszies időben jól esik egy forró, tartalmas leves. A jövő hétre már lehűlést és havazást jósolnak, ami már a telet idézi.